За какво служи подматрачната рамка?

Много от нашите клиенти ни задават въпроса какво е подматрачна рамка и за какво служи тя? В тази статия ще се опитаме да обясним с няколко прости думи за какво служи и как да подберете най-добрата за вас.

 

КАКВО Е ПОДМАТРАЧНА РАМКА И ЗА КАКВО СЛУЖИ?

Подматрачните рамки са предназначени за използване с двулицеви матраци и са неразделна част от системата за сън. Те удължават живота на матраците и подпомагат техните функционални характеристики, поемайкит част от натрупаното напрежение в тялото, като осигуряват ортопедичност, надеждна вентилация и дълготрайност. Ако сте решили да си закупите двулицев матрак ще имате нужда от подматрачна рамка, на която да го поставите. Тя създава необходимите условия за добра проветривост на матрака и спалното бельо. Това е важна подробност, тъй като въздухът циркулира свободно между подматрачните ламели. В противен случай е възможно да се получи запарване на матрака и появата на мухъл. Удължава живота на двулицевия матрак, като помага правилно да се разпредели напрежението по цялата повърхност, без да се създава една или няколко точки на силен натиск.

РАМКАТА И МАТРАКЪТ СА ЕДНО ЦЯЛО

От тяхното добро съчетание зависи здравословният ви сън. Рамка от ламели определено е за предпочитане. С нея се осигурява подходяща опора на тялото и допълнителна еластичност на леглото. Естествено, важни са размерът, видовете и броят на опънатите ламели. Препоръчително е леглото да има допълнителни носещи елементи по дължината на рамката. Специалистите съветват единичните широки ламели да се използват за пружинни матраци, а сдвоените ламели за матраци от пяна. Матракът не трябва да хлътва в леглото, за да има по-дълъг живот.

 

След като ви разказахме повече за подматрачните рамки, е време да ви запознаем и с нашите модели:

https://ematraci.com/produkt-kategoriya/%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bc%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%ba%d0%b8/

Не се колебайте да ни попитате при нужда от допълнителни съвети! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Как да управлявате бисквитките можете да научите от нашата страница Политика за поверителност.