Как да избера протектор за матрак?

Сигурно се чудите какви са ползите и има ли смисъл да си купувате протектор за матрак, ако е така продължете да четете.

Протектора за матрак е аксесоар, който според много специалисти е задължителен в спалнята .

  1. Предпазва матрака от намокряне и замърсяване. Като говорим за намокряне не визираме само разливането на вода, ако сте от любителите на среднощното пийване. Става дума за напикаване, дали от деца или домашни любимци, не е важно. Но най-важното е, че предпазвате матрака от потта. Много често човек сменя няколко температурни състояния нощем и е твърде вероятно да се поти активно. С течение на времето, тази пот попива в матрака и се отразява зле на качествата му.
  2. Протектора предпазва текстила на матрака от захабяване, протриване или скъсване. Матраците които са подложени на активна употреба – често лягане и ставане, сядане, подскачане и прочие има по-голяма вероятност да се протрият и дори скъсат в областта на най-голямо напрежение.
  3. Протектора удължава живота на матрака. В случай, че успеете да предпазите матрака си от предходно изброените влияния , ЧЕСТИТО матрака ви ще издържи по-дълго.

В заключение ще кажем, че при правилна експлоатация на всеки един матрак и употребата на протектор си гарантирате по-дълъг и пълноценен живот на матрака.

А както добре знаете здравият матрак обещава здраве и за вас.

Какви са видовете протектори за матрак и каква е разликата между тях ?

  1. Луксозните протектори за матраци са все по-популярни и търсени аксесоари за спалнята. В онлайн магазин за матраци и аксесоари за съня може да откриете Алое Вера – капитониран протектор за матрак с четири ластика и непромокаемо покритие, което да предпази матрака ви от намокряне. Луксозната дамаска е обогатена с Алое Вера, капитонирана с полиестерна вата. Този протектор не само ще съхрани матрака ви, но ще му предаде и луксозен вид, като обере и леки неравности и несъвършенства по самият матрак.
  2. Протектор с 4 ластика – това са едни от най-често срещаните протектори за матраци. Покриват горната част на матрака и се захващат посредством ластици в ъглите на матрака. Предимствата са, че е лесен за употреба.
  3. Протектор Делукс – този вид наподобява ластичен чаршаф, като непромокаемото покритие е предназначено за горната част на матрака, а борда (страниците) е облечен от нежен плат, в долната част на който има ластик. По-стабилен е от протекторите с 4-ри ластика и лично на мен ми допада повече. Защитава матрака и от страни. Предназначен е за матраци с височина до 25 см.
  4. Zip Protect е протектор за матрак тип калъф с цип. Предимството е, че облича матрака от всички страни, като гарантира, че няма да се намокри, изцапа или скъса. Може да обнови изцяло матрака ви. Подходящ за обновяване на стария матрак или за матрак в квартира, където не е сигурно кой е спал преди нас 🙂 Калъфа има цип и се поставя и сваля сравнително лесно.

Всички протектори за матраци могат да се перат в перална машина, като е препоръчително да се пере до 30 градуса без центрофуга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Как да управлявате бисквитките можете да научите от нашата страница Политика за поверителност.