Еднолицев или двулицев матрак?

Ако в последно време ви се е налагало да избирате или в момента сте в период на търсена на нов матрак, най-вероятно сте попаднали на термина еднолицев и двулицев матрак. Много хора смятат, че това е екстра, която притежава матрака, но в действителност това определя вида му.

С тези термини се обозначава дали матрака има вградена рамка или се налага да бъде поставен върху отделна такава.

В общи линии еднолицевите матраци притежават рамка, която е част от самият матрак и се поставя директно в кухината на леглото.

Двулицевите матраци от друга страна са пригодени за използване с подматрачна рамка, която е отделен аксесоар и трябва да се закупи допълнително.

Интересен е факта, че еднолицевите матраци се използват и продават единствено в България.

Относно функционалностите на двата вида матраци може да се обобщи следното:

При еднолицевите матраци имате само една страна, която има фиксирана твърдост и усещане. Екстрата е, вградената рамка, която спестява значителна сума от закупуването на подматрачна рамка (между 80 и 500 лева според класа рамки).

Повечето двулицеви матраци са с различен комфорт от двете страни, което ги прави мултифункционални и предпочитани от хора които обичат да експериментират.
Друга екстра на двулицевите матраци са зимната и лятната страна. Има си страна за различните сезони, като лятната е или с охлаждаща пяна или с по-дишаща дамаска, а зимната е или с мемори пяна или с наличието на вълна в дамаската.

При двулицевите матраци е по-вероятно да откриете цип на калъфа и той да може да се пере.

Изборът е изцяло Ваш! Заповядайте към нашата секция с матраци и изберете матрака според Вашите нужди!

Не се колебайте да ни потърсите за професионална консултация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри своята работа. Как да управлявате бисквитките можете да научите от нашата страница Политика за поверителност.